Петро Павленський. Бюрократична судома: про нову економіку політичного мистецтва

wide_detail_picture

Неділя, 14 грудня, 2014, 18:00

Центр візуальної культури (Київ, вул. Глибочицька, 44, 2 поверх)

Центр візуальної культури та «Політична критика» запрошують на лекцію російського художника Петра Павленського, що відбудеться у неділю, 14 грудня, о 18:00.

Художник-акціоніст Петро Павленський за останні роки став найбільш яскравим представником російського радикального мистецтва, яке, за відсутності політичної опозиції в Росії, бере на себе функції безкомпромісної критики влади. Такі публічні художні акції Петра Павленського, як «Туша», «Фіксація», «Свобода», «Відділення», шокували російське суспільство й, водночас, поставили питання про його нездатність чинити опір владі. У своїй лекції Петро Павленський розповість про художні стратегії виходу з політичного глухого кута. Як зруйнувати декоративну надбудову, що приховує апарат насильства влади, руками самої ж влади? Як використовувати важелі та інструменти влади проти неї самої?

Петро Павленський – російський художник-акціоніст, автор радикальних акцій у публічному просторі. Редактор часопису «Політична пропаганда» та однойменного видавництва. Живе та працює в Санкт-Петербурзі.

Вхід вільний

Захід відбудеться в рамках проекту „Між революцією і війною” за підтримки Фонду ім. Рози Люксембург
роза

За підтримки ERSTE Foundation та Charles Stewart Mott Foundation

350px-ERSTE_Stiftung_Logo Mott-Logo-PMS-315-and-black

Інформаційний партнер:

04edb8ec-4d0b-4a6a-a76a-a926435b6319

Центр візуальної культури (ЦВК) був заснований 2008 року з метою створення міждисциплінарного середовища для аналізу пострадянського становища України на перетині мистецтва, знання та політики. З того часу ЦВК провів понад 150 наукових та дискусійних заходів за участі українських та міжнародних науковців, а також близько 20 художніх виставок.

Контакти:

+38097 436 98 99 (Юстина Кравчук)

www.facebook.com/vcrc.org.ua

vcrc@vcrc.org.ua