Лекція Ганса Ульріха Ґумбрехта. «Кінець політики» та «зникнення історії»: погляд на появу нашого теперішнього

unnamed

Вівторок, 9 грудня, 2014, 19:00
Центр візуальної культури (Київ, вул. Глибочицька, 44, 2 поверх)

Центр візуальної культури та «Політична критика» запрошують на лекцію американського філософа та історика культури Ганса Ульріха Ґумбрехта «Кінець політики» та «зникнення історії»: погляд на появу нашого теперішнього , що відбудеться у вівторок, 9 грудня, 2014, о 19:00.

Останні роки породили величезну кількість подій та ситуацій, які змушують говорити про те, що ми дійшли до «точки зникнення історії», а, отже, і до «кінця політики». Ці припущення часто вважають надто песимістичними, а отже, позбавленими цінності, навіть шкідливими. Всупереч такій критиці, Ганс Ульріх Ґумбрехт все ж спробує підтвердити та пояснити їх. На його думку, для того, щоб зрозуміти сьогоднішнє занепокоєння «кінцем», слід передусім звернутися до історії самого поняття «історії» та пов’язаного з ним способу мислення. У своїй лекції Ґумбрехт представить новий підхід до розуміння сучасності, що виходить за рамки традиційних історичних наративів, та дозволяє уявити постісторичні та постполітичні вирішення проблем, які давно нас турбують.

Ганс Ульріх Ґумбрехт – американський філософ, історик культури та теоретик літератури, професор Стенфордського університету. Відомий як автор книжок “1926 року”, “Виробництво присутності: Чого не може передати значення”, а також численних текстів на тему західної філософської традиції та практики гуманітарного знання. Займається дослідженням медіа та масової культури, проблемами естетики та епістемології повсякденного життя, історією європейських літератур. Його книга «Похвала спортивній красі» видана українською мовою.

Робоча мова – англійська

Вхід вільний

Захід відбудеться в рамках проекту „Між революцією і війною” за підтримки Фонду ім. Рози Люксембург
роза

За підтримки ERSTE Foundation та Charles Stewart Mott Foundation
350px-ERSTE_Stiftung_Logo Mott-Logo-PMS-315-and-black

Інформаційний партнер:
04edb8ec-4d0b-4a6a-a76a-a926435b6319

Центр візуальної культури (ЦВК) був заснований 2008 року з метою створення міждисциплінарного середовища для аналізу пострадянського становища України на перетині мистецтва, знання та політики. З того часу ЦВК провів понад 150 наукових та дискусійних заходів за участі українських та міжнародних науковців, а також близько 20 художніх виставок.

Центр візуальної культури (Київ, вул. Глибочицька, 44, 2 поверх)

Контакти:

+38097 436 98 99 (Юстина Кравчук)
www.facebook.com/vcrc.org.ua
info@vcrc.org.ua