Ів Коен. Нова політика вулиць

SPP3_l

Четвер, 23 квітня 2015, 19:00
Центр візуальної культури (вул. Глибочицька, 44, 2-ий поверх)

Центр візуальної культури та «Політична критика» запрошують на лекцію Іва Коена «Нова політика вулиць», що відбудеться у четвер, 23 квітня, о 19:00.

ХХ століття називають століттям прогресу науки та демократії, але водночас і століттям тоталітаризму, вождизму, культу особистості. Протестні рухи останніх 5 – 6-ти років у Бразилії, Туреччині, Тунісі, Україні явили собою реальну критику вертикальної структури влади. Під час своєї лекції французький історик Ів Коен представить історичний аналіз подій у Ріо-де-Жанейро, в яких він безпосередньо брав участь, а також подій у Києві, Софії, Тунісі, Стамбулі, розмірковуючи над тим, чи можуть протести останніх років призвести до появи нового виду політики, чи може ХХІ століття стати століттям «горизонтальним».

Ів Коен – французький історик, Вища школа соціальних наук (EHESS, Париж). Займається дослідженням історії форм і концепцій влади, культу лідера та фігури вождя на початку ХХ століття у Франції, США, СРСР, Німеччині. Автор багатьох монографій, статей про політичний режим СРСР.

Модератор – Назарій Совсун

Вхід вільний

Робоча мова – англійська

За підтримки ERSTE Stiftung та Charles Stewart Mott Foundation
350px-ERSTE_Stiftung_Logo Mott-Logo-PMS-315-and-black

Інформаційні партнери:
04edb8ec-4d0b-4a6a-a76a-a926435b6319 cultprost

Центр візуальної культури (ЦВК) був створений у 2008 році як майданчик для співпраці між академічними, художніми та активістськими спільнотами. ЦВК є незалежною громадською організацією, що займається видавничою і виставковою діяльністю, науковими дослідженнями, проведенням публічних лекцій, дискусій і конференцій. У 2015 році Центр візуальної культури отримав нагороду Європейської культурної фундації ім. принцеси Марґріт.

Контакти:

+38063 1481204 (Назарій Совсун)
www.facebook.com/vcrc.org.ua
vcrc@vcrc.org.ua