Виставка «Відповідальний за наклад»

26 жовтня, п’ятниця, 19:00 – Центр візуальної культури представляє виставку Олександра Бурлаки, Анастасії Рябової та Максима Співакова «Відповідальний за наклад». Проект присвячений візуальному супроводу процедури виборів, втручанню передвиборної агітації у міський простір та ілюзії політичної дії.

Передвиборна боротьба перетворює місто на поле нав’язливої саморепрезентації агентів політичного змагання. Доводячи до абсурду свою візуальну присутність, палітра кандидатів симулює різноманіття вибору, як самі вибори симулюють можливість вибирати. Відповідно до Закону України «Про вибори народних депутатів», лише в «день тиші» громадянину надається право на реалізацію вільного вибору політичного уподобання без впливу пропаганди. За допомогою фотографії, відео та інсталяції художники пропонують переосмислити цю ілюзорну можливість.

«Відповідальний за наклад» – третя виставка в рамках проекту Unrendered Spaces, що пропонує серію експозицій, присвячених стратегіям сприйняття міського середовища, можливостям його вивчення засобами мистецтва. Зосереджуючись на точках перцептивної суперечності, багатозначності у трактуванні життєвого простору, проект має на меті розіграти політичні, суспільні, естетичні зони напруги в його означенні.

Виставка працює до 18 листопада, з вівторка по неділю, з 17.00 до 21.00