Ігор Чубаров. Відьми, вампірки, зомбі-повії та інші чоловічі страхи: стигматизація жіночого в масовій культурі

чубаров

Неділя, 26 квітня 2015, 19:00
Центр візуальної культури (вул. Глибочицька, 44, 2-ий поверх)

Центр візуальної культури та «Політична критика» запрошують на лекцію Ігоря Чубарова «Відьми, вампірки, зомбі-повії та інші чоловічі страхи: стигматизація жіногочого в масовій культурі», що відбудеться у неділю, 26 квітня о 19:00.

Проституції не існує. Так само, як у радянські часи не існувало «сексу», а в дореволюційні часи – в’язниць. Йдеться про те, що попри свою реальність, у суспільній свідомості ці явища тривалий час залишалися ніби невидимими. Секс-працівниці досі існують у нелегальному становищі, в сірій зоні Виключених, поряд з мігрантами, терористами та заробітчанами. В масовому кінематографі ці проблемні соціальні групи зазвичай представлені у вигляді мутантів, перевертнів, вампірів, зомбі. Чому ж тоді секс-працівниці виступають, як правило, в образах самих себе?

Зіставляючи підходи Ш. Бодлера, К. Крауса, В. Беньяміна, Дж. Батлер, Ю. Хальберстам і С. Бак-Морс, Ігор Чубаров розмірковуватиме над поняттям секс-працівниці, та його культурним потенціалом. У своїй лекції він розповість, яким чином в мові мистецтва символічно співвідносяться повії та відьми, геї та вампіри, нелегали, наркомани та зомбі, чим обмежується простір свободи, сформований легалізацією секс-послуг.

Ігор Чубаров – доктор філософських наук, старший науковий співробітник Інституту філософії РАН, стипендіат фонду ім. Олександра фон Гумбольта, лауреат премії ім. Андрія Білого, член редколегії філософського журналу «Логос».

Вхід вільний

Організаційний партнер: Pastiche Project

За підтримки ERSTE Stiftung та Charles Stewart Mott Foundation
350px-ERSTE_Stiftung_Logo Mott-Logo-PMS-315-and-black

Інформаційні партнери:
04edb8ec-4d0b-4a6a-a76a-a926435b6319 cultprost

Центр візуальної культури (ЦВК) був створений у 2008 році як майданчик для співпраці між академічними, художніми та активістськими спільнотами. ЦВК є незалежною громадською організацією, що займається видавничою і виставковою діяльністю, науковими дослідженнями, проведенням публічних лекцій, дискусій і конференцій. У 2015 році Центр візуальної культури отримав нагороду Європейської культурної фундації ім. принцеси Марґріт.

Контакти:

+38063 1481204 (Назарій Совсун)
www.facebook.com/vcrc.org.ua
vcrc@vcrc.org.ua