Презентація останнього номера журналу «Синий диван»

file

Неділя, 31 травня 2015, 19:00

Центр візуальної культури (вул. Глибочицька, 44, 2-ий поверх)

Центр візуальної культури та «Політична критика» запрошують на презентацію останнього номерa журналу «Синий диван», присвяченого Україні, за участі Олени Петровської та Олега Аронсона, що відбудеться у неділю, 31 травня, о 19:00.

В кінці листопада минулого року вийшов номер журналу «Синий диван», присвячений подіям в Україні та Майдану, поняттю сучасної демократії та пошукам нової політичної топології.

Чи можлива сьогодні демократія, в тому числі абсолютна? Протестні рухи, що почалися по всьому світу в 2011 році, в тому числі події на Майдані, ставлять проблему нічим не опосередкованого народовладдя. Автори номера, серед яких українські, російські, американські та італійські дослідники та філософи, розмірковують над питанням суб’єкта сучасних протестних рухів, над тим, в якому політичному часі цей суб’єкт знаходиться, з якими цінностями себе ототожнює та чому.

Журнал «Синий диван» виходить під редакцією Олени Петровської з 2002 року. Теми журналу – сучасна філософія, сучасне мистецтво, кінематограф та мас-медіа, проблеми візуальності та ін.

Олег Аронсон – мистетвознавець, теоретик кіно та телебачення, філософ. Старший науковий співробітник Інституту філософії РАН.

Олена Петровська – філософ, антрополог, культуролог. Головна редакторка журналу «Синий диван».

Презентація відбудеться в рамках виставки «Кажуть, там ти знайдеш своє щастя» та проекту «Експлуатація уяви» що триває в Центрі візуальної культури з 20 травня по 15 червня 2015 року.

Вхід вільний

Проект проходить за підтримки Фонду ім. Рози Люксембург
роза

За підтримки ERSTE Stiftung та Charles Stewart Mott Foundation
350px-ERSTE_Stiftung_Logo Mott-Logo-PMS-315-and-black

Інформаційні партнери:
04edb8ec-4d0b-4a6a-a76a-a926435b6319 cultprost

Центр візуальної культури (ЦВК) був створений у 2008 році як майданчик для співпраці між академічними, художніми та активістськими спільнотами. ЦВК є незалежною громадською організацією, що займається видавничою і виставковою діяльністю, науковими дослідженнями, проведенням публічних лекцій, дискусій і конференцій. У 2015 році Центр візуальної культури отримав нагороду Європейської культурної фундації ім. принцеси Марґріт.

Контакти:

+38096 4929600 (Наталка Нешевець)
www.facebook.com/vcrc.org.ua
vcrc@vcrc.org.ua