Показ фільму Якоба Пройса “Пол приходить з-за моря: щоденник зустрічі” та обговорення за участі режисера

Пол

Четвер, 30 березня, 19:00

Зі свого дому в Камеруні Пол пройшов через Сахару і жив у лісі на марокканському узбережжі, очікуючи на слушний момент аби перетнути Середземне море. Саме там він вперше зустрів Якоба Пройса, який знімав фільм “на кордонах Європи”.

Полу вдалося перепливти море на гумовому човні і потрапити до Іспанії. Однак, під час цієї під час цієї 50-годинної одіссеї половина його супутників загинули. Протягом двох місяців Пола тримали в депортаційному центрі, а після звільнення він вдруге зустрівся із Якобом у притулку для мігрантів на півдні Іспанії. Коли Пол вирішив продовжити свою подорож до Німеччини, перед Якобом постав вибір: стати активним учасником у пошуках кращого життя для свого приятеля чи залишитися відстороненим режисером-документалістом?

“Пол приходить з-за моря: щоденник зустрічі”, 2017, 97’

Weydemann Bros, Німеччина

Режисер: Якоб Пройс

Якоб Пройсс – режисер-документаліст. Народився у Берліні 1975 року, де живе і працює сьогодні. Якоб Пройс здобув ступінь з юриспруденції у Сорбонні (Париж), а також магістерський ступінь у Коледжі Європи (Натолін). У 2014 році Пройсс став співзасновником ініціативи Geht Auch Anders, у рамках якої художники порушують політичні питання та виражають свої позиції. З 2014 року він працює експертом з міграції за запрошеннями різних організацій та ініціатив – це безпосередній результат досліджень, які він провів для фільму “Пол приходить з-за моря: щоденник зустрічі”.

Фільм буде показано мовою оригіналу з українськими субтитрами.

Після показу відбудеться обговорення за участі Якоба Пройса.

Вхід вільний.

За підтримки: ERSTE Stiftung та Charles Stewart Mott Foundation


350px-ERSTE_Stiftung_Logo Mott-Logo-PMS-315-and-black