Якуб Маймурек. ДО ТОПОЛОГІЇ ФІЛЬМУ-ЕСЕ

Picture6-3

Неділя, 20 березня 2016, 18:00
Лекція Якуба Маймурека (Варшава)
До топології фільму-есе

Центр візуальної культури та “Політична критика” запрошують на лекцію Якуба Маймурека на тему “До топології фільму-есе”, яка відбудеться 20 березня о 18:00.

У цій лекції Якуб Маймурек накреслить проект топології специфічного жанру в кінематографі – фільму-есе. Відштовхуючись від історичної, генеалогічної перспективи, він визначає фільм-есе як гетерогенну форму, обмежену дуже непевними кордонами. Ця гетерогенність є видимою як у формальних аспектах фільму-есе, так і в різноманітті тем і соціальних контекстів, з якими працює ця форма. Ця лекція пояснить, яким чином фільм-есе – художня пратика, що походить із поля кіно – артикулює себе стосовно інших полів соціальної практики. Спеціальну увагу буде приділено трьом соціальним полям: політики, мистецтва (або ж світу мистецтва) та науки.

Якуб Маймурек – публіцист, філософ, кінознавець. Коментує поточні політичні події для видань Wirtualna Polska, Krytyka Polityczna тощо. Редактор і співавтор багатьох видань на тему політичної філософії (зокрема, L’idée du communisme II), а також кінематографу та сучасного мистецтва (зокрема, Polish Cine Art).

Лекція відбуватиметься англійською мовою.

Вхід вільний

На фото: кадр з фільму Харуна Фарокі “Війна на відстані”

За підтримки Міністерства культури і народної спадщини Польщі

Мінкультури

За підтримки ERSTE Stiftung та Charles Stewart Mott Foundation:
350px-ERSTE_Stiftung_Logo Mott-Logo-PMS-315-and-black

Центр візуальної культури (ЦВК) був створений у 2008 році як майданчик для співпраці між академічними, художніми та активістськими спільнотами. ЦВК є незалежною громадською організацією, що займається видавничою і виставковою діяльністю, науковими дослідженнями, проведенням публічних лекцій, дискусій і конференцій. У 2015 році Центр візуальної культури отримав нагороду Європейської культурної фундації ім. принцеси Марґріт. Центр візуальної культури також виступив організатором Київської бієнале 2015 «Київська школа».

Центр візуальної культури (вул. Глибочицька, 44, 2-ий поверх)

Контакти:

+380676695457 Ганна Циба
+380639535143 Наталка Нешевець
www.facebook.com/vcrc.org.ua
vcrc@vcrc.org.ua