10 вересня розпочинається воркшоп Артура Жмієвського в НХМУ

image

10 вересня розпочинається воркшоп Артура Жмієвського в НХМУ

З 10 до 17 вересня в Національному художньому музеї України відбудеться дослідницький воркшоп під керівництвом Артура Жмієвського “Відкритий музей”. Воркшоп проходитиме у форматі колективного дослідження Музею як культурної інституції, що оновлює свою місію та стратегію і переосмислює свою роль у суспільстві. До участі у воркшопі було запрошено групу дослідників, художників та активістів, відібраних Артуром Жмієвським в результаті відкритого конкурсу.

Дослідницька група воркшопу “Відкритий музей”: Володимир Воротньов, Марія Гур’єва, Любов Куйбіда, Леся Кульчинська, Дарія Придибайло, Марія Прокопенко, Анастасія Сідельник, Микола Скиба, а також групи Open Place (Юлія Костерева, Юрій Кручак) та “Кураторська платформа” (Лизавета Герман, Тетяна Кочубинська, Марія Ланько).

Дослідженння в рамках воркшопу cтосуватиметься таких питань: як змінюється місія музею у сучасному світі? Яким чином інституції культури працюють в політичному полі? Чи може мистецтво та його інституції бути знаряддям реальної зміни в суспільстві?

Артур Жмієвський – художник, есеїст та куратор. Художній редактор журналу “Політична критика” (Krytyka Polityczna). Представляв Польщу на 51-й Венеційській бієнале (2004). Його роботи демонструвалися у Музеї сучасного мистецтва у Нью-Йорку, KunstWerke (Берлін), Національній галереї мистецтв “Zachęta” (Варшава), на Documenta 12 (2007), Manifesta 4 (2002). 2012 року був куратором 7-ї Берлінської бієнале.

18 вересня в Національному художньому музеї України відбудеться презентація результатів воркшопу за участю Артура Жмієвського, а також учасників і учасниць воркшопу.

Організатори воркшопу:

Національний художній музей України
Центр візуальної культури
Польський Інститут у Києві
Centrum Sztuki Współczesnej Zamek Ujazdowski
(Варшава)

Партнер проекту:
журнал “Політична критика”.