Презентація поетичної збірки та читання Айлін Майлз

Eileen_myles_Lewisbw_edit

Неділя, 21 травня, 19:00

Айлін Майлз (Eileen Myles) — поетка та активістка ЛГБТ-руху з США. Переклади Майлз українською наразі відсутні, а сама авторка читатиме свої тексти у Києві вперше.

Збірка поезій “Selected Selected / Избранное Избранное” — це скорочена версія книги Айлін Майлз “New & Selected Poems”, що вийшла друком у США 2015 року. Переклад російською виконала поетка та перекладачка Анна Гальберштадт, яка також буде присутня на презентації.

Майлз — авторка двадцяти книжок, включаючи “Afterglow” (мемуари собаки), що готується до друку в США, а також “Cool for You” (Caterpult), “I Must Be Living Twice: New & Selected Poems” та “Chelsea Girls”. Айлін — стипендіатка фонду Ґуґґенхайма в категорії нон-фікшн, володарка чотирьох премій Lambda Book Awards, а також Shelley Prize від Poetry Society of America. Живе та працює в Марфі (Техас) і Нью-Йорку.

У 2016 році Майлз отримала грант Creative Capital і премію Clark Prize за досягнення в змалюванні мистецтва в літературних творах. Віднедавна її поезію можна почути й на телебаченні, оскільки вірші Айлін звучать у другому та третьому сезонах серіалу “Transparent”, що здобув “Еммі” та “Золотий глобус”.

Ознайомитися з творчістю Айлін Майлз можна тут. 

Вхід вільний.

Організатор: перекладацька група “VERBація

Screen Shot 2017-05-16 at 02.33.11
Партнер:
Центр візуальної культури

За підтримки Foundation for Contemporary Arts (Нью-Йорк, США), Litcentr, ERSTE Stiftung та Charles Stewart Mott Foundation

  foundation-for-contemporary-arts-500x500-c   Screen Shot 2017-05-16 at 02.37.28