Презентація книжки «Рефлексивна соціологія» П’єра Бурдьє та Лоїка Вакана

Brigg's_Field

Cереда, 4 березня 2015, 19:00
Центр візуальної культури (вул. Глибочицька, 44, 2-ий поверх)

Центр візуальної культури та «Політична критика» запрошують на презентацію українського перекладу книжки «Рефлексивна соціологія» за участі Анастасії Рябчук та Ярослава Грицака, що відбудеться у середу, 4 березня, о 19:00.

«Рефлексивна соціологія» є першим в Україні вступом до наукового доробку найвидатнішого французького соціолога 20-го століття П’єра Бурдьє (1930–2002). Книжка базується на семінарі в Чиказькому університеті, організованому для ознайомлення американської аудиторії з теоретичними й методологічними принципами його досліджень. У діалозі зі своїм учнем і колегою Лоїком Ваканом Бурдьє пояснює значення своїх ключових понять, відповідає на закиди критиків і звертає особливу увагу на потребу рефлексивності та включення теорії інтелектуальної практики до ширшої теорії про суспільство.

Через аналіз наукової методології Бурдьє приходить до ряду висновків щодо політичного та емансипативного потенціалу соціальних наук та його меж, ролі інтелектуалів у відтворенні символічного насильства та інструментів боротьби з ним, розмірковує над проблемою детермінованості «вільного вибору» та можливостей розширення простору свободи.

Книжку презентуватимуть авторка перекладу Анастасія Рябчук та історик Ярослав Грицак.

Анастасія Рябчук – соціологиня, викладачка кафедри соціології НаУКМА, дослідниця на кафедрі суспільних змін Університету Йоганесбурга.

Ярослав Грицак – історик, публіцист, професор Українського Католицького Університету, головний редактор наукового річника «Україна Модерна».

Модераторка – Леся Кульчинська

Вхід вільний

Організаційний партнер – видавництво «Медуза»
Medusa_Logo

За підтримки ERSTE Foundation та Charles Stewart Mott Foundation
350px-ERSTE_Stiftung_Logo Mott-Logo-PMS-315-and-black

Інформаційний партнер:
04edb8ec-4d0b-4a6a-a76a-a926435b6319

Центр візуальної культури (ЦВК) був створений у 2008 році як майданчик для співпраці між академічними, художніми та активістськими спільнотами. ЦВК є незалежною громадською організацією, що займається видавничою і виставковою діяльністю, науковими дослідженнями, проведенням публічних лекцій, дискусій і конференцій. У 2015 році Центр візуальної культури отримав нагороду Європейської культурної фундації ім. принцеси Марґріт.

Контакти:

+38096 4929600 (Наталка Нешевець)
www.facebook.com/vcrc.org.ua
vcrc@vcrc.org.ua