ПОКАЗ ФІЛЬМІВ TACTICAL TECHNOLOGY COLLECTIVE

cover

П’ятниця, 22 квітня 2016, 19:00
Показ фільмів TACTICAL TECHNOLOGY COLLECTIVE
«НАША ВАЛЮТА – ІНФОРМАЦІЯ» ТА «НА МІЙ ПОГЛЯД»

Центр візуальної культури та «Політична критика» запрошують на перегляд фільмів Tactical Technology Collective «Наша валюта – iнформація» та «На мій погляд», що відбудеться у п’ятницю, 22 квітня, о 19:00.

«Наша валюта – інформація» (Our currency is Information) та «На мій погляд» (From My Point of View) – це два перших фільми документальної серії Tactical Technology Collective «Викриваючи невидиме» (Exposing the Invisible). Цифрове століття докорінно змінило наш спосіб пошуку та обміну інформацією. Це створило нові, нечувані можливості для журналістських розслідувань. За допомогою серії короткометражних фільмів, відео-інтерв’ю та посібників, «Викриваючи невидиме» демонструє різноманітні техніки, методи, засоби та індивідуальні практики тих, хто випробовує нові можливості в розслідуваннях.

У фільмі «Наша валюта – інформація» відомий румунський журналіст Пол Раду з організації Organised Crime and Corruption Reporting Project розкриває методи дослідження корупції та організованої злочинності. Натомість, «На мій погляд» – це огляд діяльності трьох незалежних журналістів, які провадять свої розслідування в Сирії, Лівані та Ізраїлі, використовуючи інноваційні тактики та інструменти.

Tactical Tech – некомерційна організація, що працює з 2003 року в Берліні. TTC було засновано з метою сприяння вільному та ефективному використанню інформаційних та цифрових технологій активістами та правниками. Організація працює з міжнародною мережею співробітників та партнерів, аби надати людям по всьому світу можливість ефективно використовувати в своїй роботі інформаційні та цифрові технології.

Після показу відбудеться онлайн-дискусія з одним із авторів фільму, співзасновником та креативним директором ТТС Мареком Тушинським.

Показ фільмів ТТС відбудеться в рамках дослідницького воркшопу Центру візуальної культури та «Політичної критики» – «Онлайн-медіа як знаряддя низової політики». Також, у четвер, 21 квітня, о 19:00 в Центрі візуальної культури відбудеться показ фільму Юрія Грицини «Varta1, Львів, Україна».

Вхід вільний

За підтримки ERSTE Stiftung та Charles Stewart Mott Foundation:
350px-ERSTE_Stiftung_Logo Mott-Logo-PMS-315-and-black

Центр візуальної культури (ЦВК) був створений у 2008 році як майданчик для співпраці між академічними, художніми та активістськими спільнотами. ЦВК є незалежною громадською організацією, що займається видавничою і виставковою діяльністю, науковими дослідженнями, проведенням публічних лекцій, дискусій і конференцій. У 2015 році Центр візуальної культури отримав нагороду Європейської культурної фундації ім. принцеси Марґріт. Центр візуальної культури також виступив організатором Київської бієнале 2015 «Київська школа».

Центр візуальної культури (вул. Глибочицька, 44, 2-ий поверх)

Контакти:

+380676695457 Ганна Циба
+380639535143 Наталка Нешевець