ПОКАЗ ФІЛЬМУ АНКИ САСНАЛЬ ТА ВІЛЬГЕЛЬМА САСНАЛЯ “ВИД ЗДАЛЕКУ ПРЕКРАСНИЙ” В РАМКАХ “МОЛОДОСТІ”

22 жовтня 2012 року, 20:00

кінотеатр «Жовтень», зала «Аншлаг» (вул. Костянтинівська, 26)

В понеділок, 22 жовтня о 20:00 в рамках МКФ “Молодість” відбудеться показ фільму Анки Сасналь та Вільгельма Сасналя “Вид здалеку прекрасний”. Після показу – дискусія за участі авторів фільму, а також кінознавців Лесі Кульчинської (Центр візуальної культури, Київ) та Якуба Маймурека (Krytyka Polityczna, Варшава).

Дія драми, що розповідає любовну історію дівчини й збирача металолому, відбувається у відлюдному польському селі. Сутужне життя пари й інших мешканців проходить в атмосфері всюдисущої таємниці. Одного дня збирач металолому зникає, і це спричинює ряд неочікуваних подій. Серед прегарних краєвидів, під палючим сонцем спливає людське зло.

Вільгельм Сасналь – один із найвідоміших сучасних польських художників. Його роботи зберігаються в Tate Modern, MOMA, Centre Pompidou та багатьох інших музеях. Співпрацює з фундацією галереї «Фоксал» та «Політичною критикою» (Krytyka Polityczna).

Показ відбувається в рамках проекту “Культура трансформації”, співорганізованого Центром візуальної культури та журналом “Політична критика” за підтримки Міністерства культури і народної спадщини Польщі.