Повернути собі місто. Лекція московського вуличного художника Кіріла Кто

У п’ятницю, 11 січня о 19:00 у Центрі візуальної культури (кінотеатр «Жовтень», конференц-зал, вул. Костянтинівська, 26) відбудеться лекція художника Кіріла Кто, присвячена вуличному мистецтву та художнім стратегіям освоєння міського простору.

Агресивна реклама, занедбаність та нестача комфортного спільного простору є незмінним повсякденням сучасних міст. Співіснувати у цьому просторі означає вести постійну боротьбу за його освоєння. Публічне мистецтво є одним з інструментів цієї боротьби.

У своїй лекції Кіріл Кто поділиться власним досвідом мистецького відвоювання міста, розповість про партизанські мистецькі практики, індивідуальні кар’єрні стратегії та ідеологічні протистояння в сучасній графіті-спільноті.

кто

Кіріл Кто (Москва) – вуличний художник, куратор, в минулому учасник графіті-команд «Зачем?», No Future Forever, автор ряду галерейних та незалежних художніх проектів, присвячених проблемам сучасного міста. Вуличний партизанинг, просторова комунікація та активна участь у переозначенні міського простору є художніми стратегіями Кіріла Кто.

Після лекції відбудеться дискусія за участі київського художника та графітиста Вови Воротньова.