Перегляд фільму «Архіви материнства»

mothersandchildren1

Четвер, 19 березня 2015, 19:00
Центр візуальної культури (вул. Глибочицька, 44, 2-ий поверх)

Центр візуальної культури та «Політична критика» запрошують на показ фільму «Архіви материнства» режисерки Ірен Люстіґ, що відбудеться у четвер, 19 березня, о 19.00.

Архівний монтаж, наукова фантастика та традиції феміністичного кіно 70-х переплітаються у фільмі «Архіви материнства», що розповідає приховані історії дітонародження у двадцятому сторіччі. Це унікальний колаж з більш ніж ста освітніх, виробничих та медичних фільмів, що розгортає перед глядачем складну, часом неймовірну, оповідь про походження сучасних уявлень про материнство, вагітність та народження дитини. Від першого застосування ефірного наркозу в ХІХ сторіччі, до пологової кімнати у постмодерністській лікарні ХХІ сторіччя – автори пропонують захоплюючий екскурс у культурну історію болю, акушерської анестезії та «природних пологів».

Показуючи архівні матеріали інтенсивних тренувань, репетицій народження, підготовок до невідомого, радикально нового досвіду, фільм запрошує до роздумів над материнським тілом як об’єктом інституційного контролю, ідеологічного нагляду, медичного знання та державного втручання. Фільм представляє критичний візуальний аналіз дисциплінарних практик, об’єктом яких є вагітність та феміністичний контрархів історій жіночого досвіду.

Ірен Люстіґ– режисерка та антрополог медіа. Її метод – це надання нових значень старим образам та технологіям з метою переосмислити та вдихнути нове життя в забуті чи знехтувані історії. Використовуючи гібридні формальні стратегії та комбінуючи візуальні текстури (включно з цифровим, аматорським відео, знайденими, чи архівними матеріалами), вона досліджує у своїх роботах виробництво персональної, колективної та національної пам’яті.

Вхід вільний

Показ відбудеться в рамках феміністичної програми Центру візуальної культури, що триватиме з 3 до 19 березня

За підтримки ERSTE Stiftung, Charles Stewart Mott Foundation та Heinrich-Böll-Stiftung Ukraine
350px-ERSTE_Stiftung_Logo Mott-Logo-PMS-315-and-black BL3_RM_KIru_4C

Інформаційні партнери:
04edb8ec-4d0b-4a6a-a76a-a926435b6319 cultprost

Центр візуальної культури (ЦВК) був створений у 2008 році як майданчик для співпраці між академічними, художніми та активістськими спільнотами. ЦВК є незалежною громадською організацією, що займається видавничою і виставковою діяльністю, науковими дослідженнями, проведенням публічних лекцій, дискусій і конференцій. У 2015 році Центр візуальної культури отримав нагороду Європейської культурної фундації ім. принцеси Марґріт.

Контакти:

+38063 1481204 (Назарій Совсун)
www.facebook.com/vcrc.org.ua
vcrc@vcrc.org.ua