Насильство образу. Лекція Лесі Кульчинської

_Olivia_Steele_Nothing_Is_What_It_Seems_2014_photographic_print,_aluminium_dibond,_plexiglass,_LED_courtesy_of_Circle_Culture_Gallery

Середа, 17 лютого 2016, 19:00
Лекція Лесі Кульчинської
НАСИЛЬСТВО ОБРАЗУ

Центр візуальної культури та «Політична критика» запрошують на лекцію Лесі Кульчинської, що відбудеться у середу, 17 лютого, о 19:00.

У фільмах жахів найстрашніше те, що жах переслідує нас і після закінчення фільму. Чому екран, який відділяє нас від жахливого, виявляється проникним для жаху? Чому фізично перебуваючи в безпеці, ми відчуваємо себе беззахисними перед образом? Щоб вберегтися, потрібно закрити очі. Але і це не завжди рятує. Деякі образи настільки небезпечні, що мають бути знищені. Чому люди воюють з зображеннями? Як «всього лиш зображення» може бути загрозливим? Що саме під загрозою? Страх перед образом це ознака наївної свідомості, чи нам справді є чого боятися?

Леся Кульчинська – кандидатка мистецтвознавства, кураторка, культурологиня, кінознавиця. Центр візуальної культури.

Лекція Лесі Кульчинської розпочинає новий сезон у Центрі візуальної культури, що стане концептуальним продовженням тих ідей, практик та проектів, які були започатковані під час проведення Київської бієнале 2015 «Київська школа».

Вхід вільний

Фото: Olivia Steele. Nothing Is What It Seems, 2014.

За підтримки ERSTE Stiftung та Charles Stewart Mott Foundation:
350px-ERSTE_Stiftung_Logo Mott-Logo-PMS-315-and-black

Центр візуальної культури (ЦВК) був створений у 2008 році як майданчик для співпраці між академічними, художніми та активістськими спільнотами. ЦВК є незалежною громадською організацією, що займається видавничою і виставковою діяльністю, науковими дослідженнями, проведенням публічних лекцій, дискусій і конференцій. У 2015 році Центр візуальної культури отримав нагороду Європейської культурної фундації ім. принцеси Марґріт. Центр візуальної культури також виступив організатором Київської бієнале 2015 «Київська школа».

Центр візуальної культури (вул. Глибочицька, 44, 2-ий поверх)

Контакти:

+380676695457 Ганна Циба
+380639535143 Наталка Нешевець
www.facebook.com/vcrc.org.ua
vcrc@vcrc.org.ua