Лекція Катажини Шимелевич

tumblr_lt80hlIOsN1qzefo8o1_500

Четвер, 4 червня 2015, 19:00

Інтернет після Сноудена: чи нам є що приховувати?

Центр візуальної культури (вул. Глибочицька, 44, 2-ий поверх)

У четвер, 4 червня о 19:00 в Центрі візуальної культури відбудеться лекція дослідниці інтернет-безпеки Катажини Шимелевич на тему “Інтернет після Сноудена: Чи нам є що приховувати?”.

Що ми довідались від Едварда Сноудена про сучасні методи нагляду? В чому полягає проблема з охороною приватності в “суспільстві спектаклю”, коли ми на кожному кроці демонструємо своє життя іншим? Якою є роль приватного капіталу в системі нагляду за нашим спілкуванням і життям у мережі? До яких загроз із боку приватних корпорацій призводить втрата контролю над даними? Чи свобода має бути ціною, яку ми платимо за безпеку? Що робити для того, щоб зберегти контроль над інформацією і свободу в цифровому світі?

Катажина Шимелевич – дослідниця інтернет-безпеки, публіцистка, юристка, голова фундації Panoptykon (Варшава), яка займається захистом прав користувачів інтернету. Одна з ініціаторок загальноєвропейського руху проти угоди ACTA.

Більше інформації: https://en.panoptykon.org/

Мова лекції – англійська

Вхід вільний

В п’ятницю, 5 червня, з 10:00 до 14:00 Катажина Шимелевич проведе воркшоп з теорії та практики інтернет-безпеки. Під час воркшопу йтиметься про таке:

– визначення меж приватності (що варто вважати приватним / вразливим?);

– картографування контекстів, у яких ми оприлюднюємо інформацію про себе (праця, життя в мережі, стосунки з державою); визначення суб’єктів, які мають / можуть мати доступ до цієї інформації та ризиків, з цим пов’язаних;

– спільне визначення того, в чому полягає профілювання на основі наших інтернет-даних, і в який спосіб це загрожує політичним активістам;

– огляд альтернативних (безпечних) комунікаційних послуг;

Для участі у воркшопі необхідно надіслати мотиваційний лист на адресу vcrc@vcrc.org.ua

За підтримки ERSTE Stiftung та Charles Stewart Mott Foundation
350px-ERSTE_Stiftung_Logo Mott-Logo-PMS-315-and-black

Інформаційні партнери:
04edb8ec-4d0b-4a6a-a76a-a926435b6319 cultprost

Центр візуальної культури (ЦВК) був створений у 2008 році як майданчик для співпраці між академічними, художніми та активістськими спільнотами. ЦВК є незалежною громадською організацією, що займається видавничою і виставковою діяльністю, науковими дослідженнями, проведенням публічних лекцій, дискусій і конференцій. У 2015 році Центр візуальної культури отримав нагороду Європейської культурної фундації ім. принцеси Марґріт.

Контакти:

+38063 1481204 (Назарій Совсун)
www.facebook.com/vcrc.org.ua
vcrc@vcrc.org.ua