Лекція Жеремі Готьє

gauthier_pic

Четвер, 17 грудня 2015, 19:00

Етнографія методів втручання поліції в зонах підвищеної уваги («чутливі» райони) у Франції

Лекція Жеремі Готьє побудована на основі довготривалого етнографічного опитування «дійових осіб громадського порядку» (поліція, мерія, органи правосуддя) одного великого французького міста. Вона пропонує новий погляд на питання співвідношення між діяльністю поліції та політичною владою. На прикладі «Реформи пріоритетних зон безпеки», що реалізується у Франції з 2012 року, суть якої полягає в «територіалізації» діяльності поліції шляхом зосередження поліцейських сил на так званих чутливих територіях, доповідач представить стратегії, які обирають керівники поліції відповідно до вимог центральної влади. Він також проаналізує розподіл влади між різними інституціями, залученими до реалізації місцевої політики безпеки, а також вплив реформ такого типу на стосунки між поліцією та мешканцями цих «чутливих» районів.

Жеремі Готьє – соціолог, працює в Інституті міждисциплінарних досліджень соціальних проблем (IRIS-EHESS) у Парижі та у Франко-німецькому центрі соціальних досліджень ім. Марка Блока у Берліні. Його дослідження в основному зосереджувалися на питаннях, пов’язаних з діяльністю поліції у Франції та Німеччині: стосунки між поліцією та меншинами, прояви дискримінації та расизму з боку поліції, гендерні виміри в роботі поліції, реформи суспільної безпеки, а також співвідношення права та дій поліції. Останнім часом Жеремі Готьє працював над вивченням методів реалізації державної політики на місцевому рівні у Франції та у Німеччині.

Лекція відбудеться в рамках розробленого Французьким інститутом циклу «Міграції, ідентичності, території», який представляє французький досвід у вивченні питань міграції з історичної, соціологічної та демографічної точок зору, і є частиною програми Школи переміщених осіб Київської бієнале 2015 «Київська школа».

Захід відбудеться французькою мовою з послідовним перекладом на українську.

Вхід вільний

За підтримки ERSTE Stiftung та Charles Stewart Mott Foundation
350px-ERSTE_Stiftung_Logo Mott-Logo-PMS-315-and-black

Організаційний партнер:
IFU_LOGO

Контакти:

+38096 4929600 (Наталка Нешевець)
www.facebook.com/vcrc.org.ua
vcrc@vcrc.org.ua