ЛЕКЦІЯ ДАНИ КОСМІНОЇ

Poster DIY

Четвер, 26 травня 2016, 19:00
ЛЕКЦІЯ ДАНИ КОСМІНОЇ
ЕКСТРЕНА АРХІТЕКТУРА ЯК ВІДПОВІДЬ ДЕСТРУКТИВНОМУ СЕРЕДОВИЩУ

Центр візуальної культури та “Політична критика” запрошують на лекцію архітекторки Дани Косміної, що відбудеться у четвер, 26 травня, о 19:00 в рамках фестивалю міської самоорганізації та творчості DIYstvо.

Лекція націлена виявити феномен утворення локальних громад, які впливають на міські процеси шляхом мікро-архітектурних проектів. Учасники зможуть ознайомитись з тим, що наразі являє собою “депресивне середовище”, хто такі “пасивні воїни”, скільки коштує “тактичний урбанізм”, які існують методи “польової роботи” тощо. Дана проведе бриф-аналіз власних та міжнародних проектів. Паралельно до теоретичної лекції протягом двох тижнів триватиме практичний воркшоп спільно з громадою гаражного кооперативу.

Дана Косміна – співзасновниця колективу “Пилорама”, архітекторка-художниця, учасниця ініціативи “Дитячі географії”, архітекторка майстерні Forma в Києві.

DIYstvо – щорічний фестиваль міської самоорганізації та творчості, що відбудеться 26-28 травня у Києві. Фестиваль прагне до розвитку D.I.Y.(англ. do-it-yourself, зробіть-це-самі) – руху, поширення його в містах України, залучення найбільш цікавих низових і активістських ініціатив у сфері міського розвитку, самоорганізації громад, ручної роботи, друку і музики. В програмі: урбаністичні майстерні, робота з навколишнім середовищем, майстерні з шовкодруку, локальні D.I.Y.-бренди, музика. Проходить з 2009 року.

Вхід вільний

Проект проходить за підтримки Фонду ім. Рози Люксембург
роза

За підтримки ERSTE Stiftung та Charles Stewart Mott Foundation:
350px-ERSTE_Stiftung_Logo Mott-Logo-PMS-315-and-black

Контакти:

+380676695457 Ганна Циба
+380639535143 Наталка Нешевець
Fb: VCRC