Дискусія та відеопоказ. МІСТ І РОЗРИВ

bridge

Неділя, 27 березня 2016, 19:00
Дискусія та відеопоказ
МІСТ І РОЗРИВ

Центр візуальної культури та «Політична критика» запрошують на дискусію та відеопоказ «Міст і розрив», що відбудеться у неділю, 27 березня, о 19:00.

Домінування «стін замість мостів» актуалізується в суспільствах різних країн як відповідь на біженство, військові конфлікти по сусідству, бідність чи культурну відмінність. Легше уявити собі тих, хто будує стіни, аніж тих, кому судилося зводити мости. Що це за суб’єктність, яка має взяти на себе таку роботу? Відправною точкою дискусії обрано відео-документацію перформансу «Місце зустрічі – міст», що відбувся в рамках Школи самотності Київської бієнале 2015 «Київська школа», та пропоноване в ньому зіставлення порозуміння та розривів, яким не судилося зростися.

За участі: Ангеліни Карякіної (журналістка, Громадське ТБ), Івана Мельничука (художник, архітектор, група Мельничук-Бурлака), Василя Черепанина (Центр візуальної культури) і Катерини Яковленко (журналістка, дослідниця, PinchukArtCentre). Модерує Леся Кульчинська (Центр візуальної культури).

Вхід вільний

За підтримки ERSTE Stiftung та Charles Stewart Mott Foundation:
350px-ERSTE_Stiftung_Logo Mott-Logo-PMS-315-and-black

Центр візуальної культури (ЦВК) був створений у 2008 році як майданчик для співпраці між академічними, художніми та активістськими спільнотами. ЦВК є незалежною громадською організацією, що займається видавничою і виставковою діяльністю, науковими дослідженнями, проведенням публічних лекцій, дискусій і конференцій. У 2015 році Центр візуальної культури отримав нагороду Європейської культурної фундації ім. принцеси Марґріт. Центр візуальної культури також виступив організатором Київської бієнале 2015 «Київська школа».

Центр візуальної культури (вул. Глибочицька, 44, 2-ий поверх)

Контакти:

+380676695457 Ганна Циба

www.facebook.com/vcrc.org.ua
vcrc@vcrc.org.ua