Виставка «Материнство» у Львівському палаці мистецтв

материнство_афіша_А3_Львів_укр

П’ятниця, 3 липня 2015, 19:00

Відкриття виставки «Материнство» у
Львівському палаці мистецтв

Центр візуальної культури та Феміністична майстерня у Львові запрошують на виставку «Материнство», яка проходила у березні у Центрі візуальної культури в Києві, а тепер триватиме у Львівському палаці мистецтв з 3 по 19 липня 2015 року.

Виставка «Материнство» пропонує феміністичний погляд на традиційну «функцію» жінки – народження і виховання дитини. Яким є досвід матері, прихований від публічності? Які зусилля повинна докладати жінка задля становлення і розвитку нової людини, і яка оцінка цих зусиль в суспільстві? Як тема материнства розкривається у творчості художниць, попри те, що народження дитини часто змушує відсунути творчість на другий план? Що значить для кожної жінки потенційна можливість стати матір’ю? Ці та інші питання ставлять у своїх роботах художниці з України, Польщі, Росії, Молдови, Угорщини, Австрії та Швеції.

Подаючи аналіз ролі та становища жінки-матері в суспільстві, виставка показує материнство як важку тілесну і психічну працю, без якої не було би всіх нас. Діалог з матерями – це діалог з історією власного життя, вписаний у суспільний контекст, який заслуговує на те, щоби бути озвученим публічно.

Учасниці:
Оксана Брюховецька, Марина Віннік, Анна Вітт, Ксенія Гнилицька, Маша Годованная, Алевтина Кахідзе, Аліна Клєйтман, Йоанна Райковська, Емма Торсандер, Анна Фабріціус, Марта Фрей, Тетяна Фьодорова, Ельжбета Яблонська, Аліна Якубенко

Кураторка
Оксана Брюховецька

Виставка працює за адресою:
Львівський палац мистецтв,
Львів, вул. Коперніка, 17

lvivartpalace

Години роботи: з 11:00 до 18:00
Вихідний день: понеділок

Вхід вільний

Організаційний партнер:

_eps

Виставка проходить за підтримки Фонду ім. Гайнріха Бьолля в Києві

BL3_RM_KIru_4C

Контакти:
+38 (093) 5536109 (Анна Хвиль)
+38 (093) 8739046 (Юлія Заколябіна)

www.facebook.com/vcrc.org.ua
vcrc@vcrc.org.ua