Бієнале в Києві 2015 року відбудеться!

header

Бієнале в Києві 2015 року відбудеться попри її скасування «Мистецьким Арсеналом»

Заява кураторів київської бієнале Ґеорґа Шоллхаммера і Хедвіґ Заксенхубер

«Мистецький Арсенал» одноосібно відмовився від організації 2-ї Київської бієнале сучасного мистецтва, що мала відбутись під назвою «Київська школа». Це рішення, зроблене без жодного попередження, перервало підготовку проекту, в якому були задіяні митці, інтелектуали та ініціативи громадянського суспільства з України, Європи та світу. Усі вони витратили чимало зусиль на проект, що має на меті створити простір для рефлексії поза логікою поточних конфліктів.

За наявної ситуації в Україні – після революції на Майдані та під час війни на сході країни – політичний потенціал мистецтва є актуальним як ніколи. Мистецтво як інструмент рефлексії має ставити під сумнів наявний політичний контекст, створений збройним конфліктом в Україні. Бієнале – це відкритий проект, спрямований на розвиток публічного простору, в якому громадянське суспільство зможе відповісти на наявні виклики за допомогою мистецтва та знання.

Ми разом із іншими інституціями та ініціативами в Києві, Україні та Європі, вирішили продовжити підготовку бієнале у Києві без підтримки «Мистецького Арсеналу». «Київська школа» цього року відбудеться!

Проект буде реалізовано у співпраці з широким колом художніх і громадських організацій.

Ґеорґ Шоллхаммер та Хедвіґ Заксенхубер, куратори

Більше інформації – під час прес-конференції в Києві у квітні 2015 року.