Акції ЦЕНТРУ ВІЗУАЛЬНОЇ КУЛЬТУРИ, журналу ПОЛІТИЧНА КРИТИКА та об’єднання ЛІВА ОПОЗИЦІЯ на 20 Форумі видавців у Львові

vcrc_lviv-forum

12 вересня 2013, четвер

14:00. Презентація книги «Український Троцький.
Тексти Лева Троцького про Україну»

За участі Андрія Іщенка, Захара Поповича. Модерує Василь Черепанин

У книзі зібрано статті, виступи, промови та відозви одного з провідників Жовтневої революції 1917 року Лева Троцького, присвячені ключовим подіям, що відбувалися в Україні в період з 1917 по 1939 роки. До видання також включено тексти сучасних дослідників і послідовників Троцького.

16:00. Презентація 4 числа журналу «Політична критика»
За участі Лесі Кульчинської, Василя Черепанина

Четвертий номер журналу присвячено питанню мистецтва як знаряддя аналізу та трансформації соціальної дійсності. Число відкривається проведеним «ПК» опитуванням російських художників, теоретиків та активістів на тему суспільного ефекту акцій групи Pussy Riot та ув’язнення її учасниць. Візуальний розділ журналу складається з праць українських та польських критичних художників, що засобами мистецтва аналізують подію чемпіонату з футболу Євро-2012. У розділі «Забути страх» вміщено добірку інтерв’ю з сучасними художниками та активістами, зроблених Артуром Жмієвським під час підготовки ним 7-ї Берлінської бієнале 2012 року.

18:00. Ненависть до мистецтва.
Презентація мистецького видання «Українське тіло»
За участі Лесі Кульчинської, Василя Черепанина

У виданні представлена історія виставки «Українське тіло», закритої в лютому 2012 року в Центрі візуальної культури, що знаходився у Києво-Могилянській академії. Збірка вміщує документацію експозиції та акцій солідарності на її підтримку, тексти міжнародних кураторів, арт-критиків, культурологів, що осмислюють місце «Українського тіла» в сучасному художньому контексті. Відстежуючи найбільш виразні прояви нетерпимості до мистецтва, видання «Українське тіло» відображає основні вразливі точки українського суспільства.

Адреса: Львів, проспект Свободи, 27 (ресторан-піцерія «La Piazza»)